Over Lars Koehoorn

 

Lars Koehoorn (11-12-1997) is geboren en getogen in het Groningse Winschoten.

 

Tijdens zijn basisschoolperiode ontdekt hij op 12-jarige leeftijd zijn steeds meer groeiende interesse in muziek en zingen. Een aantal jaar later komen daar dan ook de gitaar en piano bij, het bespelen hiervan leert hij zich compleet zelf aan. Nadat Lars een aantal keren regionale talentenjachten heeft gewonnen begint het allemaal wat serieuzere vormen aan te nemen. 

 

In 2014 brengt hij zijn eerste Engelstalige single 'Feeling Alive' uit, waarmee hij gelijk AirPlay op NPO Radio 2 te pakken had. De eerste twee singles waren beide niet door Lars zelf geschreven en daar wilde hij snel verandering in brengen. 

 

Op de oude logeerkamer van zijn ouderlijk huis werd een studio gecreëerd waar hij volledig zijn gang kon gaan. Vanaf dat moment is hij elk schrijfproces van zijn singles nauw betrokken. Datzelfde jaar brengt Lars zijn eerste zelf-geschreven single 'Home' uit.


 

In 2016 studeert Lars af aan het Gymnasium van het Dollard College in Winschoten en besluit hij zich volledig te gaan storten op de muziek. Het grootste succes blijkt het pop/tropical-house-nummer 'Bring It On' met AirPlay op o.a. NPO Radio 2, 538, 3FM en NPO Radio 5. Ook online wordt het nummer zeer goed ontvangen, Spotify plaatst het in een van zijn grootste playlists en zorgt voor uiteindelijk meer dan 150.000 streams.

 

In datzelfde jaar maakt hij zijn opwachting op het podium van The Voice of Holland. Met het nummer 'Love Runs Out' van OneRepublic verovert hij een felbegeerd plekje in het team van coach Waylon.

 

In 'The Battles' zingt hij samen met Chendo en Rick het nummer 'Blow' van Ed Sheeran, Justin Timberlake en Chris Stapleton. Chendo mag uiteindelijk verder met Waylon, wat betekent dat het avontuur van Lars hier ophield. 


In 2020 begint Lars een éénjarige opleiding aan de Wisseloord Academy in Hilversum. Hier ontwikkelt hij zich zodanig dat hem een exclusieve publishingdeal wordt aangeboden door Wisseloord Publishing en BMG Benelux Publishing. Tel: (+31) 6 38 02 39 35

Mail: info@larskoehoorn.nl

De meeste foto's op deze website, m.u.v. de Instagram-feed, zijn gemaakt door Hanne van der Velde en Alexander Klement. Het is niet toegestaan de foto's zonder toestemming te gebruiken voor commerciële of andere doeleinden.